Mindful Run 4 Kids

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN

“ Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Enkele oorzaken daarvan zijn de digitalisering, verstedelijking en te weinig veilige speelplekken.” (Bron: https://www.rijksoverheid.nl)


Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze zijn moe, snel afgeleid, onrustig. Veel kinderen doen te veel en ‘zijn’ te weinig. Ze worden al groot voordat ze klein zijn geweest. Sociaal, emotioneel, in het gezin, op school: kinderen hebben soms wel tien ballen in de lucht. Tel hierbij nog eens op wat ze allemaal moeten leren en onthouden. Het is veel. De ‘aan-knop’ doet het wel, maar waar is de ‘pauze-knop’?  

Met Mindful Run 4 Kids laat je kinderen op een leuke en eenvoudige manier kennismaken met het toepassen van Mindfulness- en ademhalingstechnieken tijdens het (hard)lopen. Deze technieken zijn toegespitst op specifieke ontwikkelings- of probleemgebieden, zoals slaapproblemen, concentratieproblemen, faalangst en innerlijke onrust. 

Praktische oefeningen leren ze hoe ze rustmomenten kunnen inbouwen in de hectiek van alledag en hun aandacht kunnen verplaatsen naar het nu. Ze leren volledig aanwezig te zijn.  

(Vanessa, als Mindful Run 4 Kids instructrice,  is in het bezit van een Verklaring van Goed Gedrag en mag activiteiten met kinderen uitvoeren)